До Дня Перемоги  над нацизмом у Другій Світовій війні та Дня пам’яті та примирення

До Дня Перемоги  над нацизмом у Другій Світовій війні та Дня пам’яті та примирення  у читальній залі бібліотеки  ВСП «КФК ПІТБ» була презентована тематична книжкова виставка  «Хай буде пам’ять незгасима». Минають роки, відлітають у вічність, але є дати, непідвладні часу. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали.

Друга світова війна болем відзивається й понині в серці кожного громадянина України. Адже  територією України війна прокотилася двічі – від Берліну – до Берліну. На фронтах загинули майже 3 мільйони українців, а всього Україна втратила 8-10 млн. осіб. Як данина пам’яті стоять обеліски воїнам тієї війни майже в кожному місті та селі. На них викарбовані світлі імена загиблих захисників для довгої пам’яті прийдешнім поколінням українців.

Понад 2,5 млн. українців були нагороджені  орденами та медалями  , більше 2 тис. стали Героями Радянського Союзу, з них 32 – двічі, а ас союзної авіації Іван Кожедуб – тричі.  

Святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоб ніколи не перервався зв’язок поколінь, показати, якою великою ціною нашому народу дісталася Перемога і ще раз нагадати , що цей всесвітньоісторичний подвиг не згасне у віках, він назавжди залишиться у вдячній пам`яті людства

Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на експозиції, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

Звертаємо увагу, що серед літератури, представленої на виставці є видання викладача суспільних  дисциплін нашого коледжу Раїси Булдикової   «Наш край в годы войны».

 

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...