Засідання регіонального методичного об’єднання працівників бібліотек

24 листопада 2020 року на дистанційній платформі ZOOM відбулося    засідання  регіонального методичного об’єднання працівників бібліотек  Краматорсько – Слов’янського регіону. У засіданні взяли участь бібліотекарі 10 закладів освіти. Традиційно голова методичного об’єднання зробила аналіз роботи за минулий навчальний рік та окреслила головні напрями роботи в новому навчальному році.

Одним із важливих напрямів роботи бібліотеки є виховна робота . Бібліотека сприяє вихованню гармонійної, морально досконалої особистості, пропагує та розкриває через книгу зміст загальнолюдських цінностей. Своїм досвідом роботи у цьому напрямі поділилась завідувач бібліотеки Дружківського фахового коледжу ДДМА Цапенко В.А. Доповнила виступ колега з КЗ «Покровський педагогічний коледж» Корогдіна-Клименко Н.В. , акцентуючи увагу на відсутність нової літератури  з різних галузей знань.

 Досвідом роботи з питання  «Особливості роботи бібліотек коледжів в умовах пандемії» поділились бібліотечні працівники Донбаського державного коледжу технології та управління м. Торецька та ВСП « Дон-баський аграрний фаховий коледж Луганського національного аграрного університету ».

Бібліотечні працівники в своїй роботі під час карантину  використовують усі можливості  Інтернету, щоб довести необхідну інформацію до споживача , а саме продовжують роботу з наповнення сторінки бібліотеки на сайті коледжу:  висвітлюють новини, події,  створюють віртуальні виставки,надають інформацію про електронні ресурси , підвищують свій професійний рівень . Велика увага під час карантину приділяється роботі з бібліотечними фондами.

Наприкінці засідання було порушено питання про відсутність комплектування новою навчальною літературою, що впливає на якість обслуговування, і необхідності централізованого комплектування навчальних закладів фахової передвищої освіти.

 

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...