Засідання регіонального об’єднання  бібліотечних працівників Краматорсько-Слов’янського регіону

14.05.2021 відбулось  засідання регіонального об’єднання  бібліотечних працівників Краматорсько-Слов’янського регіону, яке проводилось у дистанційному форматі на платформі Zoom. У роботі брали участь 14 представників закладів фахової передвищої освіти.

Було розглянуто ряд актуальних питань. Зокрема, голова  методоб’єднання Городнича Т.О. проінформувала присутніх про законопроєкт про внесення змін до  до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», який за результатами розгляду Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендовано прийняти за основу.

Не менш важливою була інформація про  основні завдання і напрями роботи бібліотеки коледжу.  Було акцентовано увагу присутніх підносити бібліо-течну роботу на якісно новий рівень, а саме: інформатизація бібліотечних процесів;  впровадження в роботу бібліотеки нових інформаційно-комуні-каційних технологій, необхідних для забезпечення освітнього процесу.

Бібіотечні працівники поділились досвідом як на практиці використовують інформаційні технології. Завідувач бібліотеки  ДФК ДДМА   розповіла  про віртуальні книжкові виставки , як одну із  форм просування книги та звернула увагу присутніх на фактор, що впливає на їх ефективність. Колеги з бібліотеки Донбаського державного коледжу технології та управління м. Торецьк у своїй роботі використовують  платформу Google Classroom для популяризації книги та читання і зворотнього  зв’язку зі студентами.

Завідувач бібліотеки КЗ (комунальний заклад «Покровський педколедж») ознайомила присутніх з інтернет-ресурсами на допомогу педагогам.

Члени методоб’єднання активно обговорювали виступи своїх колег,а також окреслили ряд проблемних питань у роботі своїх бібліотек.

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...