Звіт про проведення засідання РМО викладачів екології, БЖД, хімії та біології закладів фахової передвищої освіти Краматорського регіону

29 жовтня 2021 року на базі Слов’янського хіміко-механічного технікуму відбулося засідання регіонального методичного об’єднання викладачів екології, БЖД, хімії та біології закладів фахової передвищої освіти Краматорського регіону. У засіданні узяли участь 32 викладача регіону.

Після звіту голів РМО Шульги Ольги Костянтинівни та Камнєвої Валентини Борисівни про роботу об’єднання в 2020-21 навчальному році були розглянуті напрямки роботи на наступний навчальний рік, серед яких було затверджено положення проведення на наступному засіданні студентської науково-практичної конференції «Місцеві пам’ятки природи» та умови проведення регіональної олімпіади з хімії.

Викладачі продовжили роботу з обміну досвідом проведення занять в умовах дистанційного навчання. Досвід роботи викладачки комунального закладу «Покровський фаховий педагогічний коледж» Корнієнко Ліани Олександрівни був розглянутий та обговорений після демонстрації викладачем свого заняття в режимі онлайн з хімії за темою «Амінокислоти. Білки», яке посіло ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі шкільного світу «Панорама творчих уроків 2021: дистанційний виклик». Зацікавили викладачів регіону можливості застосування інтерактивної дошки у  написанні хімічних формул, складенні моделей молекул на ній, застосування ігрових технологій: лабіринт, хто перший, застосування дошки Wordle – сервісів для створення хмаринок слів та ін.

Досвідом роботи за темою «Формування здоров’язберігаючих компетентностей у навчальному процесі» поділилася викладачка ДВНЗ «Слов’янський коледж транспортної інфраструктури» Гойдаш Оксана Леонідівна. Вона зосередила увагу на методах формування у студентів компетентностей збереження здоров’я, бо від стану здоров’я наших студентів залежить їх рівень знань. Поділилася досвідом організації в своєму навчальному закладі конкурсу проєктів, конкурсу 3D-стіни з проблем та профілактики йододефіциту, конференції «Роль магнію у подоланні стресу» та про формування у студентів позитивного емоційного стану на заняттях, що є особливо актуальним в умовах дистанційного навчання.

На засіданні РМО було розглянуто питання з нормативно-правового забезпечення інклюзивної освіти в Україні. Психолог  Слов’янського хіміко-механічного технікуму Іщенко Марина Володимирівна ознайомила присутніх з Постановою Кабінету міністрів «Порядок організації інклюзивного навчання в закладах освіти» від 19 липня 2019 року та надала рекомендації викладачам щодо комунікації з дитиною з особливими потребами, її адаптації до освітнього процесу.

 

Голова РМО викладачів екології та БЖД В. Камнєва

 

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...