Пелюстки таланту української Лілеї

25 лютого 1871 в Новгороді-Волинському народилася геніальна поетеса, краса і гордість нації, духовний вождь української  інтелігенції Лариса Косач, яка більш відома нам як Леся Українка. З нагоди святкування у 2021 році її 150-річчя у ВСП «КФК ПІТБ ДДМА» пройшло ряд заходів.

Тиждень почався з творчого конкурсу – квесту. Щодня на сторінці закладу освіти в Інстаграм з’являлося завдання, яке потрібно виконати, щоб отримати певні бали. Підсумки було підведено і учасники отримали заохочувальні призи.

         У вівторок для студентів І і ІІ курсів було проведено літературну поличку «На шлях я вийшла ранньою весною», під час якої студентів ознайомили з маловідомими цікавими фактами біографії поетеси.

         Продовженням Тижня був флешмоб – відеозаписи читань творів  Лесі Українки та вечір літературного  портрету « Крізь біль розлук і радість сторіч» Фінальним заходом стала виставка персоналій «Правдива іскра Прометея», організована бібліотечними працівниками коледжу.

         Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого слід черпати усім живущим і прийдешнім поколінням чисту воду, брати наснагу для життя і праці, бо устами однієї із своїх героїнь поетеса стверджує:

«Ні, я жива, я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!»

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...