Про засідання РМО викладачів математики

8 квітня 2021 року відбулося онлайн засідання РМО викладачів математики ЗФПО Краматорсько – Словянського регіону, в якому взяли активну участь 21 учасник.

На початку засідання були підведені підсумки проведення конкурсу презентацій та відеороликів «Математика – цариця наук» серед студентів і викладачів ЗФПО Донецької області, який тривав з 21.02. 21 р. по 25.03.21 р.  Конкурс проводився в рамках оголошеного Року математичної освіти в Україні (Указ президента України № 31/2020 «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні) з метою привернути увагу суспільства до розвитку математичної грамотності та сприяти підвищенню мотивації у молоді до вивчення математики.

Конкурсні роботи приймалися у двох номінаціях – презентація «Математика – цариця наук» і відеоролик «Математика – цариця наук», в яких взяли участь 30 і 14  учасників відповідно. За результатами оцінки робіт були визнані два переможці і 13 призерів.

Переможці:

  • в номінації «Презентація» – Невідома Ангеліна, Русіна Катерина, студентки КЗ “Бахмутський педагогичний фаховий коледж”, керівник – Волошко Оксана Анатоліївна
  • в номінації «Відеоролик» – Кроповий Дмитро, Успенський Іван, Фатов Ілля, студенти ВСП “Бахмутський індустріальний фаховий коледж Державного вищого навчального закладу “Донецький національний технічний університет”, керівник – Дзивінська Тетяна Олексіївна.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

Після оголошення підсумків проведення конкурсу викладачі поділилися набутим досвідом з актуальних тем, а саме:

  • Богоєва С.В. з теми «Ефективність використання ігрових форм в умовах дистанційного навчання та під час самостійної роботи студентів при викладанні математики»;
  • Дзюба М.В. з теми «Активізація навчально – пізнавальної діяльності студентів в умовах стаціонарного і дистанційного навчання вищої математики»;
  • Карпенко Л.М. з теми «Застосування QR – технологій в освітньому процесі як засіб підвищення якості навчання»;
  • Михайлова О.Д. з теми «Імплементація сучасних педагогічних технологій у викладання математики»;
  • Новікова Н.В. з теми «Застосування інноваційних та комп’ютерних технологій при викладанні математики»;
  • Шуригіна Я.Г. з теми «Використання різноманітних форм і методів при формуванні продуктивного мислення та стимулюванні розумової активності студентів коледжу».

Учасники конференції долучилися до обговорення зазначених тем і винесли для себе багато корисного з питань організації змішаного навчання та використання Інтернет сервісів для проведення онлайн занять, застосування різних інноваційних технологій навчання і активних форм проведення онлайн занять, роботи з обдарованими студентами та, взагалі, підвищення мотивації у студентів до вивчення математики.

Дякуємо усім за плідну працю!

 

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...