Про засідання РМО викладачів математики

5 листопада 2020 року відбулося онлайн засідання РМО викладачів математики ЗФПО Краматорсько – Словянського регіону, в якому взяли активну участь 25 учасників. Під час засідання був проаналізований звіт міжнародного дослідження PISA щодо якості математичної освіти в Україні; затверджені заходи, які будуть проведені в 2020 – 2021 навчальному році в рамках оголошеного Року математичної освіти; проаналізовані зміни, які чекають випускників при складанні  ЗНО з математики в цьому навчальному році.

Також, в ситуації необхідності зміни формату навчання, був розглянутий алгоритм впровадження в освітній процес технологій дистанційного навчання. Викладачі поділилися вже набутим досвідом в організації дистанційного навчання та використанні Інтернет ресурсів для проведення онлайн занять, а саме: були порівняні організація дистанційного навчання через платформи Classroom та Moodle, проведення онлайн занять через Zoom, Google Meet, Skype та Discord, інструменти створення онлайн тестів в Google Form, Test Pad та на порталі «Всеосвіта», була зазначена корисність створення власних сайтів за допомогою WordPress, використання  сервісу Офіс 365 та ресурсів YouTube, а для оперативного зв’язку зі студентами – додатків Viber, Telegram та WhatsApp.

Наприкінці засідання було підняте питання про підвищення кваліфікації педагогічних працівників: де, коли і як? Учасники засідання надали посилання на портали і сайти, на яких можна пройти  курси підвищення кваліфікації, взяти участь у конференціях і вебінарах, залучити студентів до онлайн олімпіад. Це «Всеосвіта», «На урок», «EdEra», «Prometheus».

 

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...