Тиждень української писемності та мови

Тиждень української писемності та мови уже кілька років поспіль є невід’ємною складовою виховної роботи у нашому закладі освіти. І хоч цього року він проходив у незвичній формі (дистанційно), в роботі взяло участь багато студентів.

Так, 9 листопада зранку викладачі української мови привітали студентів з Днем писемності онлайн, і запропонували взяти участь у ХХ ювілейному Всеукраїнському диктанті національної єдності. Близько 100 студентів взяли участь.

Цього ж дня, дотримуючись санітарних норм карантину, будо написано диктант офлайн викладачами та працівниками бібліотек.

У програмі Тижня проведено І етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  ім. Т. Шевченка. У заході взяли участь студенти І та ІІ курсу(11 осіб). Переможницею стала Бородієнко Єлизавета (гр 102), її роботу надіслано до Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ ДДПУ.  Також було оголошено початок про проведення ХХІ Міжнародного  конкурсу з української мови ім. П. Яцика.

Студенти ІІ курсу взяли участь у Літературно-історичній вікторині «З уст народу про свою історію», де виявили свої знання народної творчості, українського епосу та фольклору.

І хоч усі зі заходу проходили у ZOOM, учасники отримали багато позитивних емоцій і мали можливість поспілкуватися.

Результати роботи виправдали себе, адже в студентів активізується пізнавальна діяльність, з’являється інтерес до глибинного вивчення рідної мови.

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...