30.09.2021, у переддень Дня працівників освіти, викладачі української мови та літератури ЗФПО Краматорсько-Слов’янського регіону мали за честь бути запрошеними на творчу зустріч з письменниками і громадськими діячами Сергієм Жаданом, Вікторією Амеліною, Оленою Стяжкіною.

У дружній атмосфері гості поділилися своїми враженнями про Донеччину, думками про формування культури читання у молодого покоління, поміркували про шляхи взаємодії сучасної української літератури із читачем. Запрошені вчителі мали можливість поспілкуватися з митцями, взяти автографи, зробити спільні фото.

Прекрасним подарунком для гостей і запрошених вчителів стала прониклива театральна постановка від учнів Миколаївського закладу загальної середньої освіти 1–3 ступені № 3.Поезії Сергія Жадана, на яких було засноване усе дійство, у виконанні дітей звучали по – особливому гостро і чуттєво. На завершення зустрічі також звучала поезія Жадана вже у виконанні самого автора.

Дякуємо Департаменту освіти і науки облдержадміністрації і особливо начальнику відділу національного виховання та європейської інтеграції Василенко Олені Анатоліївна за прекрасну можливість зануритись у світ прекрасного живого спілкування з митцями і надихнутися творчими ідеями!

 

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...