22 жовтня 2021 року на базі Відокремленого структурного підрозділу «Краматорський фаховий коледж промисловості, інформаційних технологій та бізнесу Донбаської державної машинобудівної академії» відбулося засідання колегії департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, на якому розглянуто результати зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року та питання створення якісного освітнього середовища для розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, радник патронатної служби голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, заступники міських, сільських, селищних голів, заступники керівників військово-цивільних адміністрацій, працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, керівники органів управління освітою рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій.

Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева у своїй доповіді висвітила результати зовнішнього незалежного оцінювання здобувачів освіти у 2021 році. Вона зазначила, що область покращила місце в загальноукраїнському рейтингу на 6 позицій.

З доповіддю про створення якісного освітнього середовища для розвитку дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням їхніх потреб і можливостей у територіальних громадах області виступила начальник відділу інклюзивної освіти та соціального захисту дітей Людмила Тичина. Вона розповіла про впровадження рівнів підтримки відповідно до індивідуальних потреб та можливостей учнів з особливими освітніми потребами, роботу інклюзивно-ресурсних центрів, впровадження педагогіки партнерства.

Під час засідання колегії йшлося про організацію освітнього процесу в умовах пандемії, обов’язковість вакцинації, необхідність прискорення прийняття управлінських рішень у територіальних громадах щодо трансформації мережі закладів, вжиття заходів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників нової української школи, які працюватимуть у 5-9 класах, тощо.

 

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...