День пам’яті жертв голодомору відзначається в Україні щорічно в четверту суботу листопада. Цього року ця сумна дата припадає на 27 листопада. У ХХ столітті українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу найсумнішим є Голодомор 1932-1933 років.

Історики називають різні цифри померлих від голоду селян – від 3 до 7 млн, а деякі навіть до 10 млн осіб і більше. Смерть близької людини – трагедія, а мільйонів – статистика. Мільйони померлих від голоду українських селян – не статистика, а наслідок злочинної політики радянської  держави.
З нагоди пам’ятної для українського народу дати в читальній залі коледжу оформлено книжкову виставку “ Голодомор : забуттю не підлягає ”.

Традиційною в цей день проходить скорботна акція  “Запали свічку пам’яті”. Долучитися до неї доволі просто – після загальнонаціональної хвилини мовчання достатньо запалити свічку і поставити  на своєму вікні.

 

 

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...