Засідання регіонального методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії ЗФПО Краматорського регіону.

28 жовтня 2022 року, відбулося онлайн – засідання регіонального методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії ЗФПО Краматорського регіону. Під час засідання розглядалася можливість і форма проведення VІ регіональної науково-дослідницької конференція серед викладачів та студентської молоді «Фізика та астрономія очима сучасної молоді».

Обговорювалося питання проведення конкурсу на найкращу методичну розробку.

Наразі гостро стоїть питання у покращенні рівня викладання в умовах дистанційного навчання для втримання рівня якості освіти, адже онлайн-заняття не можуть повноцінно замінити живе спілкування та співпрацю зі студентами, яка була під час навчання у закладах освіти.

Тому під час круглого столу на тему «Застосування комп’ютерних симуляцій на заняттях з фізики під час дистанційного навчання» викладачі акцентували увагу на важливість використання комп’ютерних симуляцій під час дистанційного навчання.

Своїм досвідом використання комп’ютерних симуляцій, віртуальних лабораторій ділилися: Коростельова Вікторія Борисівна, викладач Слов’янського енергобудівного фахового коледжу, Филь Олена Володимирівна, викладач Селидівського політехнічного фахового коледжу.

Дудко Людмила Василівна, викладач Слов’янського хіміко-механічного технікуму, розповідала про створення сайту з фізики викладачами технікуму для впровадження технологій дистанційного навчання.

Голова регіонального методичного об’єднання Балабаєва О.О. наголосила, що існує досить багато комп’ютерних симуляцій з фізики на платформах таких як http://www.falstad.com, https://javalab.org/en/, https://simpop.org, http://www.virtulab.net тощо

Досить практичною для використання є наукова платформа для симуляцій “Фізика в школі – HTML5 ” (https://www.vascak.cz/), оскільки містить якісні розробки українською мовою та досить легка у використанні.

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...