Україна- країна гідних

 «Жити гідно та обирати своє майбутнє – невід’ємне право кожного із нас». Саме, цій нагоді присвячено пам’ятний день, встановлений Указом Президента України у 2014 році – День Гідності і Свободи. У цей день у ВСП «Краматорський фаховий коледж промисловості, інформаційних технологій та бізнесу Донбаської державної машинобудівної академії» відзначили події 2013 – 2014 років, які відбувалися на Майдані: Революція Гідності. Присутні зібралися  біля меморіальної дошки для вшанування пам’яті Героя України Івана Пантелєєва, який навчався в нашому закладі освіти.

У заході взяли участь щойно обраний мер міста О. Гончаренко, представники Департаменту освіти та науки Донецької облдержадміністрації, виконавчої влади, адміністрація коледжу, викладачі і студенти.

Викладач історії Стешенко Олександр  нагадав українцям тернистий шлях до свободи та незалежності, що кожен з громадян не повинен забувати про національну гідність і бути напоготові захищати інтереси Держави.

Наші земляки також відстоювали  свободу у листопаді 2013 – лютому 2014 роках і полягли за вільний європейський вибір,. тому сьогодні ми і вшановуємо їх: згадали кожного поіменно, запалили свічки жалоби, поклали квіти в знак пам’яті. Захід відбувався з суворим дотриманням карантинних вимог, які діють у закладі освіти.

Гідні – ті, хто діє. Україна – країна гідних. З Днем Гідності та Свободи!

director
МАКУХА Олексій Миколайович

Директор коледжу

Відмінник освіти України

Звертаюся до тієї категорії школярів, які вже зараз турбуються про своє подальше життя, до тих, хто навчається в 9-х та 11-х класах і визначається з вибором майбутньої професії. Дуже важливо підійти до цього свідомо і зважено. Для цього необхідно черпати інформацію з різних джерел, критично вивчати її, всебічно аналізувати...